Werkwijze en kosten bij glas laten zetten

U zit met een kapotte ruit en u weet even niet wat te doen. Er zit een scheurtje in de ruit en u beseft dat u ‘m moet vervangen, want de scheur trekt verder. Het glas is daardoor zwak, de isolatiefunctie is weg en vroeg of laat krijgt u condens tussen de ruiten van uw dubbel glas.

Hoe dan ook moet er een nieuwe ruit voor in de plaats komen. Glas zetten is echter niet iets voor doe-het-zelvers. Alleen al het inmeten is geen klusje voor leken. Bovendien is het zetten van glas een heel zwaar karwei. Een raam van 1×2 meter weegt al snel 40 kilo. Hier vindt u een aantal tips, uitleg over onze werkwijze en de kosten van glas zetten.

Glas laten zetten verdient de voorkeur

Professionele glaszetters werken met beschermende kleding, zoals kevlar handschoenen en veiligheidsschoenen! Alleen al om die reden is het aan te raden om glas te láten zetten. Want wat kan er allemaal mis gaan bij het (zelf) zetten van glas?

 • U kunt snijwonden oplopen bij het verwijderen van oud glas.
 • U meet niet goed in, waardoor de nieuwe ruit onder spanning ‘knapt’.
 • Ongelukjes bij het vervoer van de nieuwe ruit.
 • U loopt fysieke schade op bij het tillen van een loodzware ruit.
 • U beschadigt het kozijn bij het zetten van de nieuwe ruit.
 • De ruit valt, door gebruik van gebrekkige zuignappen of zelfs werken zonder zuignappen.

Werkwijze van glas zetten

Wij kijken of er een noodvoorziening moet worden aangebracht. Uw nieuwe ruit is wellicht niet beschikbaar en wij willen u wel in een veilige situatie achterlaten. Wij kijken wat voor glas er nu in het raam zit en laten u weten wat de nieuwe ruit inclusief plaatsen gaat kosten. Vervolgens meten wij uw nieuwe ruit heel exact in en bij terugkomst op de zaak bestellen wij de nieuwe ruit.

Zodra uw ruit binnen is, contacteren wij u om een afspraak te maken. Wij vragen u misschien om wat voorbereidende werkzaamheden te doen, zoals het leeghalen van een vensterbank of het verschuiven van meubels. Als er een kraan of extra mankracht nodig is om de nieuwe ruit op zijn plaats te krijgen, regelen wij dat direct.

Heeft u een eigen winkel en zit u met een kapotte ruit? Misschien heeft u wel meerdere panden in beheer en wilt u een structurele oplossing voor glasschade. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om u alle werk uit handen te nemen. Wij kunnen tevens alle bijkomende werkzaamheden – zoals de afwikkeling via de verzekering – voor u verrichten.

Glas zetten tegen een reële prijs

Er zijn vaste tarieven bij de groothandel, maar er is vrijwel geen raam gelijk. Natuurlijk krijgt u na het inmeten te horen wat het glas zetten gaat kosten, inclusief een eventueel geplaatste noodvoorziening en andere bijkomende kosten. Waar hangt de prijs voor uw nieuwe ruit van af?

 • Betreft het een spoedgeval? (in de avonduren en in het weekend geldt een toeslag)
 • Moet er een noodvoorziening aangebracht worden?
 • Over welk type glas gaat het?
 • Wat zijn de afmetingen van de ruit?
 • Is er misschien een kraan of extra mankracht nodig om het glas te zetten?
 • Hoeveel arbeidsuren zijn er in totaal mee gemoeid?

Glasservice België is uw specialist

Glasservice België is in 2007 opgericht en een begrip geworden in Limburg en omgeving. Onze jarenlange ervaring, uitmuntende service en vakkundige installatie is een constante waarde geworden, waar onze zakelijke en particuliere klanten op vertrouwen en bouwen.

Wij staan klaar voor uw (spoed)opdrachten en zullen er alles aan doen om uw problemen zo snel mogelijk op te lossen.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu