Gezandstraald glas

Gezandstraald glas ontstaat door zand onder hoge druk tegen het glas te spuiten. Hierdoor wordt het glas mat maar laat wel nog licht door. Het zandstralen van glas, al dan niet met kleurinleg, geeft glazen wanden, voordeuren, panelen en voorwerpen een gepersonaliseerd en decoratief tintje. Dit geheel volgens uw eigen ontwerp of idee.

Dit effect wordt onder andere gebruikt bij glazen deuren en wanden in kantoren, maar ook als mat glas in de voordeur, in tussendeuren en voor scheidingswanden. Ook wordt het steeds meer gebruikt in woningen, bijvoorbeeld in de badkamer. Ook het zandstralen van het huisnummer in het glas van de voordeur wordt steeds vaker gevraagd.

Het is dus ideaal glas voor mensen die een mooie uitstraling zoeken en toch veel licht en privacy willen behouden.

Het kan ook gebruikt worden in meubelbekleding, toonbank, etalage, rekken, tafelblad, kastdeur, affichebord, als logo of naamplaatje en in vloerpanelen of traptredes.

Gezandstraald glas op maat

Met gezandstraald glas zijn alle designs mogelijk, van modern tot klassiek, in alle stijlen. Om te decoreren en om verschillende ‘tinten” in het straalwerk te krijgen, wordt gebruik gemaakt van verschillende korrelgroottes.
Door het gebruik van kleine korrels wordt het glas meer transparant en door grotere zandkorrels wordt het minder doorzichtig. Het is ook mogelijk om maar een deel van een glazen deur of wand te matteren.
Er kan op het glas ook een logo, symbool, lijnenpatroon of een afbeelding gezandstraald worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gedenkplaat, grafsteen, raam of voordeur voorzien van afbeelding en/of tekst. Het is ook mogelijk om uw logo met eventueel bedrijfsnaam als blikvanger in de gevel van uw kantoor of bedrijfspand te plaatsen. De mogelijkheden met gestraald glas zijn legio.

Profiteer ook van onze lage groothandelprijzen voor het glas dat rechtstreeks door de fabriek geleverd wordt. Er kan bij de bestelling geen gegarandeerde datum van bezorging worden meegedeeld. U kunt bij het bestellen van enkelvoudige beglazing echter rekening houden met een levertijd die op de bevestiging vermeld staat. Uw bestelling kunnen wij bij u thuis of op een locatie in Vlaanderen bezorgen. Het is ook mogelijk om uw bestelling op onze lokatie in Bree af te halen.

Gezandstraald glas reinigen

Gezandstraald glas heeft een meer open structuur en is gevoeliger voor vuil. Bij gezandstraald glas mag bij het reinigen niet te veel druk worden uitgeoefend, aangezien anders de oppervlaktestructuur kan worden aangetast. Om wolkenvorming te voorkomen, adviseren wij de ruit met een pluisvrije doek over het gehele oppervlak te drogen.

Maak gezandstraald glas schoon met een gewone glasreiniger. Om de afdrukken van vingers te vermijden kan u een beschermlaag op het glas zetten. Gebruik voor een gezandstraalde deur nooit detergenten. Een vochtige microvezeldoek zou moeten volstaan. Gebruik voor alle zekerheid warm kalkvrij water. Nawrijven mag met een tetradoek of andere niet pluizende zachte doek.

Gezandstraald glas prijzen

Het zandstralen van glas is vakwerk. Om dit mooi te kunnen, moet u ervaring en gevoel hebben. We kunnen enkel richtprijzen voor gezandstraald glas per m² meegeven aangezien alles op maat wordt gedaan. Voor het zetten en leveren van gezandstraald glas rekenen we voordelige tarieven. Daarnaast profiteert u van vakkundig maatwerk in bijna heel Vlaanderen. Ons werkgebied is in Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg.

We werken uitsluitend met een vast team ervaren gediplomeerde glasspecialisten die hun vak zeer goed verstaan. Heeft u een eigen origineel idee, dan werken wij deze professioneel voor u uit. Wij spreken graag de mogelijkheden met u door. Meer weten over onze prijzen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu