Glas in lood

Glas in lood ramen en deuren zijn vooral bekend uit het verleden. Glas in lood werd niet zelden gebruikt in de imposante ruiten van de kerken. Ook heel wat huizen uit de jaren 30 beschikken over dit bijzondere glas. In tegenstelling tot wat u misschien zou vermoeden, wordt er ook vandaag de dag nog steeds gebruik gemaakt van glas in lood. U hoeft tegenwoordig geen schrik te hebben voor een verminderde isolatie: we plaatsen zonder problemen een ontwerp in glas-in-lood tussen de dubbele beglazing.

Glas in lood voor ramen en deuren

U kunt bij ons terecht voor glas in lood beglazing voor deuren, maar ook voor erkerramen of bovenramen. Ook en-suite deuren zijn uiteraard perfect om het interieur van bijvoorbeeld een jaren dertig huis in oude glorie te herstellen. De kleuren en structuren van het glas kunnen zo gekozen worden dat deze naadloos aansluiten bij uw interieur, waarbij de lichtinval steeds voor een unieke sfeer zorgt, die doorheen de dag verandert met de stand van de zon. Het is mogelijk om de glasramen, of deur, op maat te laten maken. Naast diverse vormen, kleuren en ontwerpen is een beschilderd raam ook een optie.

Glas in Lood glas word door ons in de regio Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant bezorgd en geplaatst. Bij het bestellen kunt u uit verschillende typen glas in lood glas kiezen, zoals in een blanke uitvoering, figuurglas, gekleurd figuurglas of ambachtelijk getrokken gekleurd kathedraalglas. Meer weten? Of glas in lood op maat kopen? Voor meer informatie of bijkomende vragen mag u ons altijd vrijblijvend contacteren.

Glas in lood herstellen

Het herstellen van glas in lood beglazing is een echt ambacht. Eenvoudige herstelwerkzaamheden kunnen wij soms ter plekke herstellen. Gedeeltelijk herstel kan nodig zijn door bijvoorbeeld houtrot, scheuren en roestende brugstaven. Meestal is het compleet vernieuwen van het loodnet niet nodig. Dit bespaart kosten en zo behoudt u de huidige uitstraling.

De meeste glas in lood ramen van tegenwoordig worden met blank of fabrieksmatig gekleurd glas samengesteld. Toch vindt men in oude panden nog een hoop glasramen van beschilderd glas. Tijdens het herstel gebruiken we verf die zonder schade weer kan worden verwijderd. Ontbrekende delen van de schildering herstellen we door kleuraanvulling. Lood heeft een beperkte levensduur (50-100 jaar) door de voortdurende oxidatie. Het nieuwe lood kan eventueel extra beschermd worden door een anti-oxidant behandeling.

Wat zijn de prijzen van glas in lood beglazing? Dat hangt af van diverse factoren. De grootte van het raamwerk of deur (schuifdeuren) speelt een grote rol. De complexiteit van het (beschilderd) patroon is een factor. Als er veel verschillende kleuren en loodlijsten nodig zijn, wordt de prijs van de beglazing hoger. Ook isolatie speelt mee. Moet er een voorzetraam geplaatst worden? Wij kunnen het glas in lood tevens in dubbel glas plaatsen. Bij Glasservice België mag u op scherpste prijzen rekenen. Wij hanteren lage groothandelprijzen. Dat betekent dat ook particulieren bij ons voordelig uit zijn.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu