Glas vervangen

Heeft u nog enkel glas in uw ramen zitten? Dan laat je deze best zo snel mogelijk vervangen. Warmte en koude kunnen zo makkelijk uw woning binnen en verlaten, ook al is deze goed verwarmd. Er zijn natuurlijk nog andere redenen waarom u uw enkel glas zou vervangen in een van onze dubbel glas soorten.

Eigenschappen van dubbel glas

Dubbele beglazing is bestaat uit twee glasplaten met een isolerende spouw ertussen. Die spouwruimte is opgevuld met droge lucht. De dikte van de spouw bepaalt de isolatiewaarde: hoe dikker de spouw, hoe beter. Doorgaans is de spouw tussen 6 en 20 millimeter breed.

De dikte van de twee glasbladen bepaalt dan weer de stevigheid van het raam en de akoestische isolatie. Dat is een groot voordeel van dubbel glas: het weert geluiden van buitenaf, zodat je een pak rustiger kan wonen. Hoe dik de glasbladen moeten zijn, hangt onder andere af van de afmetingen van het raam.

Dubbel glas heeft, in tegenstelling tot enkel glas, amper te kampen met condensatie. Het isoleert dubbel zo goed, waardoor je een lagere energiefactuur zal hebben.

Opgelet: de Vlaamse overheid schrijft voor dat alle ramen van bestaande woningen (met uitzondering van gangen en inkomhallen) tegen 2020 voorzien moeten zijn van minstens dubbel glas. Indien dit niet het geval is, zal je strafpunten ontvangen. Vanaf 15 strafpunten kan je woning ongeschikt verklaard worden door de overheid.

Andere voordelen van dubbele beglazing

Niet alleen bevordert dubbel glas de thermische én akoestische isolatie van je gebouw; je geniet van een verbeterd wooncomfort en het verhoogt eveneens de veiligheid. Omdat dubbel glas een stuk dikker en steviger is dan enkel glas, wordt het moeilijker om in te breken. Bovendien maakt dubbele beglazing veel meer geluid wanneer het breekt. Dit kan potentiële inbrekers afschrikken. Zoals gezegd leidt dubbel glas tot een lagere energierekening (tot wel 20%!) aangezien je minder zal moeten verwarmen in huis. Dit betekent automatisch ook een mindere CO2- uitstoot, wat het milieu alleen maar ten goede komt!

Andere glassoorten

Naast standaard dubbel glas kunnen we nog enkel glas en hoogrendementsglas (HR) onderscheiden. HR-glas is in feite ook een type dubbel glas maar is, anders dan klassiek dubbel glas, opgevuld met een coating en/of edelgas (argon of krypton) in de spouw. Het isolerend vermogen is daardoor nog groter.

Hoogrendementsglas kunnen we verder onderverdelen in drie soorten: HR+, HR++ en HR+++ (driedubbel glas). De laatste soort heeft zelfs een dubbele spouw en bestaat dus uit drie glasplaten in plaats van twee.

Glas laten vervangen

Bij glasservice vervangen wij uw glazen ramen snel en efficiënt. Wenst u meer informatie of heeft u nog enkele vragen?

Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu