Helder zicht door uw glas te laten polijsten

Zijn uw ramen dof of zitten er meerdere krassen op? Of heeft u vervuild glas of kalkafzetting? Ons advies: laat uw glas polijsten door onze ervaren glaszetters van Glasservice België. Vaak kunnen krasjes gemakkelijk worden weggepolijst, waardoor ze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het maakt niet uit of het nu gaat om dubbel glas, gehard glas of gelaagd glas. Glas polijsten heeft verschillende voordelen:

 • Glas wordt snel weer krasvrij en helder gemaakt
 • De ruit is zo goed als nieuw na het polijsten
 • Een ruit vervangen is een stuk duurder
 • Er hoeft zelf geen materiaal aangeschaft te worden, alles is in handen van de glaszetter.

Glas polijsten : hoe gaat dit in zijn werk?

Ook al bent u een ervaren klusser, het polijsten van glas is iets dat u beter over kunt laten aan een professionele glaszetter. Onze ervaren glaszetters beschikken uiteraard over de juiste gereedschappen alsmede de ervaring in het polijsten, om uw glas er als nieuw uit te laten zien. Glas polieren is in principe het schuren van het glas met een speciale polijstpasta. Glas polijsten is precisiewerk, maar hoe doet een glaszetter dit nu precies?

 • Eerst wordt het te behandelen glas grondig schoongemaakt door de glaszetter.
 • De glaszetter houdt een spuitfles met water bij de hand.
 • De polijstkop wordt geplaatst op een soort boormachine en wordt met een kleine hoeveelheid polijstpasta op het glas geplaatst.
 • Met een roterende beweging zal hij met de polijstmachine de krassen wegpoetsen.
 • Heeft u gehard of gelaagd glas dan zal hij de polijstmachine niet langer dan 20 seconden op dezelfde plek gebruiken. Als het glas namelijk te heet wordt bestaat de kans op ruitbreuk. Vandaar dat hij bij het polijsten altijd een spuitfles gevuld met water bij de hand heeft.

De kosten van glas polijsten afwegen tegen plaatsen van nieuwe ruit

De kosten voor het laten polijsten van glas zit hem met name in de hoeveelheid ramen en de arbeidsuren. Een kras meer of minder op een raam of de grootte van een raam maakt in de meeste gevallen niet uit. Is glas polijsten beter dan een nieuwe ruit? Hierbij is voor u de volgende afweging belangrijk:

 • Welke functie heeft de ruit? (fungeert hij als afscheidingswand of echt als raam?)
 • Hoe erg is het als ik iets blijf zien van de beschadiging of het polijsten?
 • Als het polijsten niet het gewenste resultaat brengt, wat dan
 • Hoe staan de kosten van polijsten in verhouding tot de prijs van een nieuwe ruit?
 • Is het een idee om de ruit te vervangen door HR++ glas om zo op de lange termijn geld te besparen?

Uw etalageruit laten polijsten; is dat een goede optie?

Winkelende mensen staan voor uw met zorg ingerichte etalage, maar ze moeten zich in allerlei bochten wringen om uw producten goed te kunnen zien. Uw ruit is beschadigd en de spotjes die op uw handelswaar gericht staan zorgen voor allerlei schitteringen.

U vraagt zich af: wordt mijn ruit weer als vanouds door polijsten? Of wordt het probleem juist erger? En is het voor de langere termijn misschien beter om direct een nieuwe ruit van gehard en isolerend glas te plaatsen? Zodat u én energiekosten bespaart én het glas niet meer zo gemakkelijk beschadigt? Laat ons met u meedenken.

Glasservice – België is uw specialist

Veel mensen vragen zich af of glas polijsten een oplossing is voor beschadigd glas. Achterliggende gedachte is dat men het zonde vindt om een nieuwe ruit te laten plaatsen vanwege wat krasjes. Maar of het ook echt soelaas biedt voor uw glasprobleem, is iets dat u het beste door een professional kan laten beoordelen.

Glasservice België helpt u hier graag bij en garandeert het resultaat: de krassen zijn weg en het glas oogt weer als nieuw. Wij hechten er bijzonder veel waarde aan dat ons werk u geen overlast bezorgt; zowel vóór, tijdens als na het glas polijsten. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat jij straks weer door een ‘onzichtbare’ ruit lekker naar buiten kunt kijken! Twijfelt u, of heeft u vragen, vraag ons dan geheel vrijblijvend advies.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu