Voordelig matglas

Matglas, ook wel melkglas, satijnglas, gezuurd glas of gezandstraald glas genoemd, is een prachtig alternatief op doorzichtig glas bij ruimtes waar meer privacy nodig is. Zoals bij een badkamer, toilet, voordeur of tussendeur. Melkglas laat net zo veel licht door als het doorzichtige glazen alternatief, met het voordeel dat er niemand doorheen kan kijken. In matglas deuren, matglazen wanden, hardglazen deuren, douchewanden maar ook als tafelbladen wordt dit soort glas veel toegepast. Melkglas wordt ook gebruikt als isolatieglas in buitenkozijnen op badkamers en als glas in voordeuren. Keukenbladen en achterwanden worden in principe altijd uitgevoerd in mat glas, want krassen blijven nagenoeg onzichtbaar op de matte bovenzijde. Ook matglas wanden zoals kantoorwanden worden vaak van een logo of matte strook voorzien om doorloop te voorkomen. De balustrade van een dakterras of een balkon kan uitgevoerd worden in matte beglazing om de inkijk te beperken. Melkglas wordt ook veel toegepast bij trappen en loopglas.

Matglas bestellen

In ons assortiment vindt u matglas in diverse diktes. U kiest zelf voor de gewenste afmetingen en of u wel of geen randafwerking wilt. De breedte en hoogte van gelaagd mat glas kunt u zelf bepalen. Neem snel een kijkje in ons assortiment of in onze werkplaats om te zien wat er allemaal mogelijk is met matglas of bestel meteen. Onze medewerkers helpen u graag met uw bestelling, ook als u het niet eenvoudig vindt te bepalen welk glas het beste is voor uw woning of bedrijf. Stel gerust uw vragen in onze werkplaats of online, via een e-mail – u zult spoedig antwoord ontvangen.

Profiteer ook van onze lage groothandelprijzen voor het glas dat rechtstreeks door de fabriek geleverd wordt. Er kan bij de bestelling geen gegarandeerde datum van bezorging worden meegedeeld. U kunt bij het bestellen van enkelvoudige beglazing echter rekening houden met een levertijd die op de bevestiging vermeld staat. Uw bestelling kunnen wij bij u thuis of op een locatie in Vlaanderen bezorgen. Het is ook mogelijk om uw bestelling op onze lokatie in Bree af te halen.

Soorten matglas

Eigenlijk is mat glas een verzamelnaam voor drie verschillende types melkglas:

Gezandstraald glas

Bij gezandstraald glas wordt er een straalmiddel op het glas toegepast waardoor het mat wordt. Het oppervlak is een stuk minder glad dan bij gezuurd glas. Dankzij het stralen is het mogelijk om allerlei tekeningen en dessins in het glas te maken. U kan het glas personaliseren door er een motief, tekening, logo of dessin ( strepen / lijnen / stroken… ) op te plaatsen. Door het relatief ruwe straaloppervlak wordt een beschermende coating aanbevolen ter voorkoming van vlekken in het straalvlak. Gezandstraald glas wordt volledig op maat van de klant in het glasatelier gemaakt. Zandstralen kan op verschillende soorten glas zoals gewoon vlak glas maar ook op gehard glas / veiligheidsglas, afhankelijk van de toepassing van het glas. Zandstralen is ook mogelijk op veiligheidsglas en meerdere glasplaten waartussen zich een doorzichtige folie bevindt.

Gezuurd Glas

Satijnglas, etsglas, frost glass of gezuurd glas zijn allen benamingen voor één type mat glas. Net als doorzichtig glas is acide glas eenvoudig te reinigen met water, wat het ideaal maakt als oppervlakte voor een tafel of bureau. De matte afwerking wordt gemaakt door de oppervlakte te behandelen met een speciale ets vloeistof (Waterstoffluoride). Door de chemische reactie op het glas ontstaat er een corrosie aan de oppervlakte waardoor het glas een egale en matte uitstraling krijgt. Door de zuurwerking wordt een relatief glad oppervlak verkregen waardoor een mooie satijnglans in het glas ontstaat, vandaar ook de benaming satijnglas. De satijnlaag kan alleen op de gehele oppervlakte van een glasplaat worden geleverd.

Gelaagd glas met matte folie

Bij gelaagd mat glas met folie worden twee (of meerdere) glasplaten verlijmd met een melkkleurige folie. Het voordeel van dit glastype is dat het twee gladde zijdes heeft. Het gelaagde glas is niet gehard en bij een breuk blijven de scherven aan het folie hangen waardoor de kans op letsel veel minder groot is dan bij normaal glas. Dit type gelaagd glas is daarom erg geschikt als veiligheidsglas, bijvoorbeeld boven het hoofd zoals serredaken. De opbouw van verschillende lagen geeft een sterke structuur en is ook goed te gebruiken voor inbraakwerking, doorvalbeveiliging en als kogelwerend glas.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu