Draadglas

Draadglas, ook wel gewapend glas genoemd, is een ongeharde glassoort maar valt wel onder de categorie veiligheidsglas omdat dit glas is voorzien van een gaas van metaal die in het glas verwerkt zit. Bij het inslaan van het glas breekt het niet in stukjes. De glasscherven worden bij elkaar gehouden door het metalen draadraster. Dit zorgt ervoor dat gewapend glas brandveiliger is en inbraakwerend. Het nadeel is dat de doorkijk van dit type beperkt wordt, maar dit kan afhankelijk van de locatie ook een voordeel zijn. Zo is het in schuren en kelders soms gewenst om de doorkijk te beperken.

Veel klanten kopen draadglas nog altijd voor woningen en openbare gebouwen. Ondanks dat de kenmerken van draadglas overeenkomen met die van gelaagd of gehard glas, moeten deze glassoorten niet verward worden. Draadglas wordt veel gekocht voor schuurdeuren of opslagruimtes die extra beveiligd worden door de draadinleg in het glas. Is draadglas brandwerend? Ja, dat is het zeker! Draadglas beschikt over een inbraak- en brandvertragende werking. Op plaatsen waar er groot brandgevaar is, wordt dit type glas dus vaak gebruikt. Veelal wordt draadglas ook gebruikt in kelders, flats, klaslokalen en schuren.

Bij Glasservice België bieden wij alle meest voorkomende soorten draadglas op maat aan. U bent bij ons verzekerd van groothandelprijzen en u kunt ook als particulier voordelig draadglas bestellen. We leveren het draadglas voor u op maat aan. Meer weten? Of draadglas op maat kopen? Voor meer informatie of bijkomende vragen mag u ons altijd vrijblijvend contacteren.

Soorten draadglas

Er zijn verschillende soorten draadglas: bijvoorbeeld Engels, brute en spiegel. De verschillen tussen deze soorten gewapend glas zitten in de graad van transparantie en de afwerking. Spiegeldraad is volledig helder, waardoor u eenvoudig door de beglazing heen kijkt. Het Engelse draadglas is wat gebobbeld en maar aan één zijde glad. Er wordt vanwege privacy redenen voor dit type glas gekozen omdat het ondoorzichtig is. Ten slotte is er het brute draadglas, welke het meeste voorkomt. Dit draadglas is licht doorzichtig en geribbeld. Onze glazenmaker en glashandel helpt u graag bij de keuze.

Draadglas kopen

Draadglas kopen is relatief goedkoop in vergelijking met andere glassoorten. Dit heeft er mee te maken dat het geen dubbele beglazing heeft en het gemakkelijk geproduceerd kan worden. Het verschil in prijzen wordt vooral veroorzaakt door het type beglazing. Zo is spiegeldraad duurder dan het type brute draadglas, omdat deze glassoort meer afgewerkt is.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu