Voordelig enkel glas

Enkel glas, ook wel vensterglas of floatglas genoemd, is één enkele glasplaat. Enkelglas kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Denk hier bij aan: keukenachterwanden, douche deuren en douchewanden, binnendeuren, schuifdeuren en daken voor bijvoorbeeld een veranda of serre. Maar het is toepasbaar als bescherming voor schilderijen, fotolijsten, glazenschapjes. Bij gehard enkel glas is er bij een breuk aanzienlijk minder kans op letsel. Het glas springt namelijk in duizenden stukjes waardoor u zich niet kunt snijden aan het glas. Voordelig enkel floatglas is bij ons in enorm veel verschillende samenstellingen verkrijgbaar.

Enkel glas bestellen

Bij ons kunt u eenvoudig enkel glas bestellen. U geeft de afmetingen en de eventuele randafwerking op, en wij maken uw glas op maat. Al het enkelglas behalve draadglas is in verschillende diktes te bestellen en daardoor geschikt voor bijna iedere situatie. Standaard wordt het glas gesneden geleverd, maar u kunt bij enkel glas vanaf 4 millimeter de keuze maken om het PP geslepen geleverd te krijgen.

Profiteer ook van onze lage groothandelprijzen voor het glas dat rechtstreeks door de fabriek geleverd wordt. Er kan bij de bestelling geen gegarandeerde datum van bezorging worden meegedeeld. U kunt bij het bestellen van enkelvoudige beglazing echter rekening houden met een levertijd die op de bevestiging vermeld staat. Uw bestelling kunnen wij bij u thuis of op een locatie in Vlaanderen bezorgen. Het is ook mogelijk om uw bestelling op onze lokatie in Bree af te halen.

Enkel glas op maat

Enkel floatglas is in enorm veel verschillende samenstellingen verkrijgbaar. Alle glassoorten in deze categorie zijn standaard ongehard float glas. Helder ongehard glas is meest gebruikte glassoort. maar er zijn diverse varianten.

Extra helder glas

Extra helder ongehard glas, – De groene gloed die bij gewoon float glas voorkomt is hier zo goed als weg door het ontbreken van metaaloxyden in het glas. Hierdoor is dit glas kristal helder en zeer geschikt voor b.v. schilderijlijsten of vitrines. Bij extra helder glas zijn de randen lichtblauw en het hart een stuk helderder. Hierdoor wordt dit type glas ook wel diamantglas genoemd.

Mat Glas

Mat glas heeft een heleboel benamingen. De meest voorkomende zijn melkglas, satijn glas, matglas, gezuurd glas, etsglas, satino glas of acide glas. In de praktijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Dit enkel glas word in de fabriek aan één zijde met een zuur behandeld waardoor het mat word maar wel nog 90% licht doorlaat. Door dit zuren ontstaat er zeer fijne structuur die niet zichtbaar is, maar wat u wel kunt voelen. Hier kan soms wat vuil tussen gaat zitten dat het schoonmaken lastig maakt. Hierdoor wordt de matte zijde doorgaans aan de kant geplaatst waar het glas het minst snel vies kan worden. Door matglas wordt het zicht minder transparant en is ideaal om een ruimte wat af te sluiten voor inkijk.

Figuurglas

Figuurglas ongehard – Dit is glas met een figuur in het glas, hierdoor word het glas minder doorzichtig maar laat nog wel licht door. Dit glas wordt aan één zijde voorzien van een figuur en is verkrijgbaar in de types: master carre glas, crepi glas of chinchillaglas. Ook kan dit figuurglas worden gebruikt in een vitrine, als bovenlicht of in een stalen deur. Tevens kan isolatieglas ook worden uitgevoerd met 1 ruit in figuurglas.

Gekleurd glas

Gekleurd glas ongehard – Dit is gewoon float glas maar dan met een kleur, leverbaar in grijs, groen, brons en zwart. Dit gekleurde glas biedt mogelijkheden om kastjes, vitrines of ruimtes net dat beetje extra sfeer te geven. Het voordeel van gekleurd glas is dat er gespeeld kan worden met de kleurintensiteit: Hoe dikker het glas, hoe krachtiger de kleur is. Ook kan gekleurd glas i.c.m. gelaagd glas geleverd worden of als gehard glas t.b.v. glazen tafelbladen.

Draadglas

Draadglas – Dit enkel glas is versterkt met een net van ijzerdraad, waardoor er bij breuk geen scherven vallen. Draadglas wordt doorgaans toegepast bij o.a. schuurdeuren, magazijndeuren, schuurdeuren of als kelderraam en werkt tevens inbraakvertragend.

Enkel glas dikte

De enkele beglazing wordt door ons in verschillende diktes aangeboden. Wij leveren alle diktes van 2 tot en met 19 mm dik. (op aanvraag 24 mm). Het basisglas is uiteraard geschikt voor de meest uiteenlopende bewerkingen door de hoge transparantie. Men kan hier denken aan facet bewerkingen of slijpbewerkingen. Vanaf 4mm dikte kunnen de glasplaten geslepen worden en vanaf 6mm kan er eventueel een facet rand (sierrand) op aangebracht worden. Daarnaast zijn er andere slijpingen mogelijk zoals: ronde hoeken; variërend met een radius van 10 tot 100 mm, PP slijping (gebruikersvriendelijk en een standaard voor ruiten die aangeraakt kunnen worden aan de rand na plaatsing).

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu