Veiligheidsglas

Bij het breken van dit type beglazing zal het glas namelijk in ontelbare stukjes kapot vallen, maar blijven de deeltjes als het ware aan elkaar hangen. Het veiligheidsaspect is een groot voordeel van gelaagd glas, maar er zal bijvoorbeeld ook geen grote opening kunnen ontstaan. Er gaat daardoor tevens een inbraak werende werking vanuit. Het veiligheidsglas kan in allerlei situaties worden toegepast en is onder meer geschikt voor toepassing in een schuifpui en een serre.

Meerdere ruitlagen

De meerdere ruitlagen waaruit het gelaagd glas bestaat worden met het toepassen van een transparante folielaag verbonden met elkaar. Door de toepassing van deze laag wordt bij het breken van de ruit voorkomen dat het glas in duizend stukken uiteen spat. Overigens is het veiligheidsniveau bij gelaagd glas variabel en afhankelijk van de dikte van de folielaag die gebruikt is. Bij een dikke folie is er sprake van een hoger veiligheidsniveau. Zelfs als u met een steen gelaagd glas met een hoog veiligheidsniveau probeert stuk te gooien, lukt het u niet om een opening te krijgen.

Wat is gelaagd glas ?

Bij gelaagd glas worden twee of meer glasplaten verkleefd met een plastic folie. Deze folie is gemaakt van een speciaal polymeer (PolyVinylButyral), dat extreem goede hechtingseigenschappen heeft. Dit heeft het voordeel dat bij het breken van glas de scherven aan de folie blijven plakken en daarmee gelaagd glas moeilijk doorbreekt.

Gelaagd glas is niet geschikt voor douchewanden en douchedeuren. Door de schoonmaakmiddelen van tegenwoordig kan de folielaag tussen het glas aangetast worden en kunnen er lelijke vlekken tussen het glas ontstaan die niet meer weg gaan.

Waarom veiligheidsglas laten plaatsen?

Er worden enorme bedragen uitgegeven aan het hang en sluitwerk van woningen. Mensen denken dan dat inbrekers geen kans meer hebben om binnen in de woning te komen. Niets is minder waar. Meestal is de beglazing van de woning dan de zwakste schakel. Een inbreker deinst er niet voor terug om snel een ruit in te slaan, een slag en ze openen de deur of het raam aan de binnenzijde of kruipen door de ontstaande opening. Voor een inbreker geen enkel probleem.

Jammer van al die dure sloten en scharnieren, maar op dat moment heeft het geen nut. Glasservice België komt bij allerlei adressen voor bijvoorbeeld glasschades. Geregeld zien wij dan stickers met het politiekeurmerk of een beveiligingsdienst. Een deur met een duur slot , dievenklauwen, etc.Wat ons dan verbaast is dat er maar een 3 of 4mm dik enkel glas als beglazing in de deur geplaatst is.

Maar veiligheid betekent ook veilig voor U en uw kinderen. Hoe vaak wordt er niet per ongeluk een voetbal door een ruit getrapt zodat bijvoorbeeld de hele keuken vol met glassplinters ligt. En nog erger wanneer kinderen ruziënd, struikelend of vallend door een ruit gaan!

Glasservice België komt dit vaak tegen heeft al vele ongelukken gezien. De verkeerde kant van glas is vlijmscherp!

Dan wordt het tijd om eens aan veiligheidsglas te denken. Inbrekers hebben er een verschrikkelijke hekel aan want het duurt te lang om zonder lawaai binnen te komen. Uw achterdeur mag bij harde wind rustig dichtwaaien. En laat uw kinderen maar voetballen.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu