Figuurglas op maat

Figuurglas is een doorschijnend glas op maat gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in een zijde van het glas gedrukt. De structuur op het doorschijnende glas voorkomt directe inkijk, maar laat wel veel licht door en geeft een originele uitstraling.

Standaard figuurglas op maat is enkel glas en is dus niet geschikt om te gebruiken in een situatie waarbij het glas een scheiding vormt tussen binnen en buiten. In een dergelijk geval heeft u dus isolatieglas figuurglas of HR++ figuurglas nodig. Vrijwel elke soort figuurglas kan worden toegepast in isolatieglas.

Soorten figuurglas

Figuurglas is doorschijnend naar ondoorzichtig glas met figuren zoals ribbels, bobbels, bamboemotief e.d.

Sommige figuurglas soorten zijn eveneens leverbaar met een draadraster. De aard en structuur  van het dessin bepalen de mate van transparantie van de beglazing.

Hieronder een overzicht van de soorten figuurglas die wij aanbieden. Veel van onderstaande soorten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen (grof, fijn, mat of blank), kleuren en afmetingen:

Aero, crepi, antiek, gehamerd, bamboo, masterligne, chinchilla, etsglas, satijn, byzantijn, canale, cathedraal, confetti, silvit, travertino, gothic, delta, quatrix, farao, carre, croco, waterdrup, damast, listral, karolit, dambord, pyramide, neolit, moiree, Jan Hagel, draadornament, madera, nerts, nylon, niagara, orient.

Figuurglas op maat

Figuurglas is glas met een structuur en in enkel, gehard of isolatieglas te bestellen. Bij Glasservice België heeft u keuze uit verschillende soorten en diktes, voor bijvoorbeeld (zijlichten van) voordeuren of binnendeuren. U kunt ook figuurglas in afwijkende modellen bestellen en de randen van het figuurglas laten bewerken. Al het figuurglas wordt standaard onafgewerkt geleverd. Indien gewenst kunnen wij het glas voor u een bewerking geven.

Al ons glas wordt op maat geproduceerd en gesneden. De levertijd voor figuurglas is gemiddeld 10 tot 15 werkdagen. Wilt u het patroon van het figuurglas in een specifieke richting gesneden hebben, geef dit dan in het toelichtingsveld aan, zodra u de bestelling afrondt. Dus het patroon in de breedte (horizontaal) of in de hoogte (verticaal), geef dit gerust aan.

Uw figuurglas specialist

Figuurglas kan worden geleverd in combinatie met gehard glas, veiligheidsglas (gelaagd), gematteerd en in dubbel glas worden toegepast afhankelijk van het motief en de dikte. Hierdoor kan figuurglas in bijna iedere situatie worden toegepast.

We kunnen enkel richtprijzen per m² meegeven aangezien alles op maat wordt gesneden, geslepen en gefreesd. Voor het zetten en leveren van figuurglas rekenen we voordelige tarieven. Daarnaast profiteert u van vakkundig maatwerk in bijna heel Vlaanderen.

Ons werkgebied is in Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. We werken uitsluitend met een vast team ervaren gediplomeerde glasspecialisten die hun vak zeer goed verstaan.

De beste service, kwaliteit en glasheldere prijzen, dat is wat u van ons mag verwachten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu