Condens tussen dubbel glas herstellen

U kunt condensatie van dubbel glas terugvinden op vrijwel elk raam, indien er sprake is van een hoge luchtvochtigheid in combinatie met temperatuurverschillen binnen en buiten. Indien de condens aan de binnenkant of buitenkant gevormd wordt, dan is er niets aan de hand. Condens aan de buitenkant heeft te maken met de hoge warmte isolatie. Merkt u binnenshuis condens op? Dan is dit veelal te wijten aan een slechte ventilatie in de woning.

Soms kunt u condens in dubbel glas waarnemen en dit duidt doorgaans op een probleem met de ramen. Als u dit probleem niet oplost, zal naar verloop van tijd een kalkafzetting in uw ramen zichtbaar worden. Ook heeft damp tussen uw dubbel glas effect op het isolerend vermogen. Daarnaast is vocht in dubbel glas natuurlijk ook niet bijster fraai. Door de ramen te repareren heeft u weer goed werkende dubbele beglazing die bijdraagt aan de isolatiewaarde van uw woning.

Oorzaken van condensatie bij dubbele beglazing

In principe is dubbel glas erg goed geïsoleerd, dus er zou geen vocht tussen moeten kunnen komen. Als dat toch gebeurt, dan is het dubbel glas lek geraakt. Tussen dubbele beglazing bevindt zich een open ruimte. Dit is de spouw. In die spouw kan zich vocht ophopen als er ergens een breuk ontstaat. In de eerste plaats kan het gaan om slijtage na tal van jaren en is de ruit op het einde van zijn levensduur gekomen. Dit kan voorvallen na een periode van 25 a 30 jaar, de gemiddelde levensduur van dubbel glas. Het is ook best mogelijk dat vocht tussen dubbel glas te wijten is aan een fabricagefout. In dat geval kan u dit laten verifiëren door uw glaszetter en kan u de fabrikant aanspreken over het voorval. Het kan ook zo zijn dat de dubbele beglazing verkeerd is geplaatst door de glaszetter. Een andere oorzaak van vocht en condens tussen uw dubbel glas kan onvoldoende onderhoud aan uw kozijnen zijn.

Condens tussen dubbel glas herstellen

Een condens in dubbele of drievoudige beglazing herstellen is niet mogelijk. Het aangetaste glas dient vervangen te worden door een erkend glaszetter. De beste oplossing bestaat erin om een nieuw raam te laten installeren, al dan niet met nieuwe kozijnen. Probeer dit te regelen nog voor de winter aanvangt zodat u tijdens de winterperiode geen onnodige stookkosten betaald. Glasservice België zijn u 24op7 van dienst. Wij meten de maten op van de ruit en noteren welk type glas er nodig is. Indien nodig kan u ook kiezen voor het plaatsen van een ander soort glas. Wij kunnen ook de kozijnen herstellen, als daar tenminste de oorzaak van het condens tussen het glas ligt. Is de nieuwe ruit geplaatst dan geniet u weer van het uitzicht, wetende dat het glas er voor nog eens tien jaar tegenaan kan.

Vocht in uw dubbel glas voorkomen

Slecht onderhoud kan de oorzaak zijn van vocht in dubbele beglazing. De kozijnen krijgen veel te verduren, met name de buitenkozijnen. Ze worden continu blootgesteld aan zonlicht, neerslag, vervuiling, zand en insecten. Als u een houten kozijn heeft dan moet u deze één keer per vijf jaar schilderen. Kunststof en aluminium kozijnen moeten jaarlijks worden gewaxt. Stalen kozijnen moeten één keer per jaar gereinigd worden. Het hang- en sluitwerk moet één of twee keer per jaar worden ingevet. Houd er rekening mee dat dubbel glas kan slijten. Na tien jaar is dit type glas dan ook meestal wel ‘op’. Overleg dan met uw glazenmaker of vervanging nodig is.

Kosten voor herstellen condens tussen glas

Hoeveel betaalt u voor een professionele service? Op basis van de volgende vragen wordt een prijs berekend en alles wat extra is, wordt ruim van tevoren met u overlegd. De kosten zijn mede afhankelijk van:

  • Wat voor soort glas moet worden gebruikt?
  • Wat is de afmeting van het te plaatsen glas?
  • Hoeveel uren zijn nodig om het glas te plaatsen?
  • Waar worden eventueel toeslagen voor gerekend?

U woont of werkt bijvoorbeeld op drie hoog en er moet een kraan aan te pas komen om het nieuwe glas te plaatsen. Belt u voor een klus in de avonduren of in het weekend, dan wordt hier ook een toeslag voor gerekend. Bent u al benieuwd naar een prijsopgave? Of wilt u nu een afspraak regelen om zeker tot en definitieve prijs te komen? Bel of mail dan met uw lokale expert en u weet snel meer.

Verzekering van condens tussen dubbel glas

Vroeger verzekerden sommige verzekeringsmaatschappijen hun cliënten tegen dit soort slijtage. Het kan dus geen kwaad de verzekeringspolis er even op na te slaan. Als u verzekerd bent tegen glasschade, zoals bij condens tussen glas, dan kunt u de kosten natuurlijk bij uw verzekeraar claimen. Echter op één voorwaarde: de schade mag niet door achterstallig onderhoud zijn ontstaan, anders wordt er niet uitgekeerd.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu