Glasrenovatie: glas vervangen in bestaande ramen

Of u nu enkel of dubbel glas hebt, het is mogelijk om alleen het glas in uw bestaande ramen te vervangen en hierdoor uw energiefactuur te verlagen. Zelfs met klassiek dubbel glas dat al 30 jaar op de markt is, gaat er nog steeds veel energie verloren.

Glasrenovatie kan een aanzienlijke besparing opleveren, aangezien tot wel 20% van de energie in een woning verloren gaat via de ramen. Naast het financiële voordeel, zorgt het vervangen van het glas voor verbeterd thermisch comfort, minder koudestraling, minder condensvorming langs de binnenzijde en een betere akoestiek.

De voordelen van glas vervangen in bestaande ramen

Bij Glasservice België kan u het glas in uw bestaande ramen laten vervangen door hoogrendementsglas, wat verschillende voordelen biedt:

  • Zo kan u tot wel 80% besparen in vergelijking met het vervangen van de volledige raamprofielen. Dit komt doordat u kan besparen op materiaalkosten en werkuren.
  • Bovendien is er geen grof kap- en breekwerk nodig binnen in uw huis, aangezien we niet aan uw muren en pleisterwerk komen om het hoogrendementsglas te plaatsen. Hierdoor hoeft u uw binnenmuren, behang of schilderwerk niet (laten) herstellen na de werken.
  • De werken worden snel afgehandeld: in de meeste gevallen zijn ze binnen 1 dag voltooid.

Wanneer kan u wel / niet glas in uw bestaande raamkaders vervangen?

Om te bepalen of dubbel glas of hoogrendementsglas in uw bestaande ramen past, zijn er enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

  • Zo moeten uw raamkaders in goede staat zijn en voldoende sterk om het zwaardere glas te ondersteunen, vooral bij houten raamkaders.
  • Daarnaast moeten de raamprofielen dik genoeg zijn om er hoogrendementsglas in te plaatsen. Als de profielen niet dik genoeg zijn voor standaard hoogrendementsglas, en ze niet verdiept kunnen worden, dan kan vacuümglas een oplossing zijn.
  • Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de raamkaders voldoende geïsoleerd zijn om koude en wind buiten te houden.

Bij houten ramen is het in 90% van de gevallen mogelijk om oud glas te vervangen door hoogrendementsglas, soms zonder grote aanpassingen aan het kader. Bij PVC ramen bekijken we eerst de huidige glaslatten om te zien of er dikker glas in past.

Bij aluminium ramen checken we ook de bestaande glaslatten om te bepalen hoeveel dikker het nieuwe glas kan zijn. Let wel op: bij enkel glas in aluminium kaders werd er vroeger vaak asbest verwerkt in de dichting, dus in dat geval is het beter om nieuw schrijnwerk te plaatsen.

Welk glassoort kiezen bij glasrenovatie?

Als u het glas in uw bestaande ramen wilt vervangen, kan u kiezen uit verschillende soorten beglazing:

  • Standaard dubbel glas: dit bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende spouw gevuld met lucht. Het biedt betere geluids- en warmte-isolatie en voorkomt condensatie aan de binnenkant van het raam. Hierdoor geniet u van verbeterd wooncomfort en verhoogde veiligheid.
  • Let op: de Vlaamse overheid vereist dat alle ramen van bestaande woningen (met uitzondering van gangen en inkomhallen) tegen 2020 minstens dubbel glas moeten hebben. Anders kan u strafpunten krijgen en kan uw woning ongeschikt worden verklaard.
  • Hoogrendementsglas (HR-glas): dit is ook een type dubbel glas, maar het is gevuld met een coating en/of edelgas (argon of krypton) in de spouw. HR-glas isoleert tot 3 keer beter dan standaard dubbel glas en zelfs tot 6 keer beter dan enkel glas.
  • Driedubbel glas: deze beglazing bestaat uit 3 lagen glas en is vooral geschikt voor zeer energiebewuste woningen of passiefhuizen. Let op: driedubbel glas is zwaar en het is belangrijk dat uw raamkaders dit gewicht kunnen dragen.

Glasservice is uw specialist in glasrenovatie

Indien u een woning heeft met enkel glas of verouderd dubbel glas, kunnen wij met glasrenovatie dit vervangen door hoogrendementsglas (HR++, k-waarde 1.1 tot 0.6).

Als uw oude kaders niet passen kunnen wij de glaslatten vernieuwen, versmallen of gebruik maken van renovatieprofielen. Deze profielen worden door ons gemonteerd rondom de dubbele beglazing bij plaatsing.

Ook het vervangen van glas door hoogrendementsglas in uw oud velux raam is mogelijk. Renovatie van enkel naar isolerende beglazing is dus mogelijk in zowel houten, PVC, aluminium of stalen ramen!

Bij glasservice vervangen wij uw glazen ramen snel en efficiënt. Wenst u meer informatie of heeft u nog enkele vragen? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu