Gelakt glas op maat

Gelakt glas is glas dat aan één zijde een niet-transparante laklaag krijgt. Het doel: een strak en speels effect! Lakglas is niet in de massa gekleurd in tegenstelling van gekleurd glas. Het glas is ondoorzichtbaar en wordt ook wel geschilderd glas genoemd. Het glas wordt langs één zijde voorzien van een gekleurde laklaag op gehard veiligheidsglas of floatglas. De aangebrachte laklaag geeft aan het glas diepgang en een zeer modern uitzicht. Het is prachtig glanzend en heeft een luxe uitstraling. Daarnaast is het gemakkelijk te onderhouden. De lak is verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren zodoende het glas perfect in jouw interieur past. Populaire kleuren zijn rood, oranje, grijs, lichtgrijs, zwart, groen…

Gelakt glas op maat

Lakglas is verkrijgbaar in verschillende diktes. We kunnen mat en helder glas lakken. Dat geeft beide een heel verschillend effect. De dikte van gelakt glas is standaard 4 of 6 mm en kan makkelijk versneden, geslepen, of bewerkt worden en het kan voorzien worden van de nodige boorgaten en uitsparingen. Al naar gelang de toepassing en/of oppervlakte wordt er soms gekozen voor een glasdikte van 8 of 10 mm. Alle glas kan op maat van de klant gesneden worden. Alle vormen zijn mogelijk, denk maar aan het vierkant, rechthoek, rond of ovaal. Ons glas is beschikbaar in zowel blinkende, matte, geharde als ongeharde uitvoeringen:

  • helder floatglas of
  • getemperd/gehard glas
  • extra helder glas
  • mat glas / melkglas

De randen en hoeken van lakglas kunnen op verschillende geslepen afgewerkt worden. U kan opteren voor gelakt glas met rechte hoeken maar ook met schuine hoeken of glas met ronde hoeken. Er kunnen gaten en uitsparingen geboord of gefreesd worden om uitsparingen te bekomen voor kraanwerk, schakelaars en stopcontacten.

Gelakt glas bestellen

U kiest zelf de gewenste afmetingen van uw lakglas en of u wel of geen randafwerking wilt. Neem een kijkje in onze werkplaats om te zien wat er allemaal mogelijk is of bestel meteen. Onze medewerkers helpen u graag met uw bestelling, ook als u het niet eenvoudig vindt te bepalen welk glas het beste is voor uw woning of bedrijf. Stel gerust uw vragen in onze werkplaats of online, via een e-mail.

Profiteer ook van onze lage groothandelprijzen voor het glas dat rechtstreeks door de fabriek geleverd wordt. Er kan bij de bestelling geen gegarandeerde datum van bezorging worden meegedeeld. U kunt bij het bestellen van enkelvoudige beglazing echter rekening houden met een levertijd die op de bevestiging vermeld staat. Uw bestelling kunnen wij bij u thuis of op een locatie in Vlaanderen bezorgen. Het is ook mogelijk om uw bestelling op onze lokatie in Bree af te halen.

Toepassingen van gelakt glas

Het voordeel van lakglas is dat het bijna overal toegepast kan worden, als enkele glasplaat maar ook in combinatie met verschillende glasplaten. Voorbeelden van toepassingen zijn:

Gelakt glas in uw keuken

Gelakt glas wordt toegepast als spatwand van een keuken, lakglas boven aanrecht, op kookeiland of achter kookplaat, een tafelblad of bijvoorbeeld het aanrecht van uw keuken. Bent u op zoek naar een gelakte glaswand? Wij maken deze op maat.

Gelakt glas voor uw interieur

Lakglas leent zich goed voor wanden-en muurbekleding in zowel commerciële ruimtes (kantoren, restaurants, winkels, …) als in woningen. Tevens is gelakt glas ideaal ter vervanging van tegels. Maar ook als glazen schuifdeuren: gekleurd glas voor kastschuifdeuren of gewone schuifdeuren.

Gelakt glas in bad- en douchewanden

Gelakt glas als wandbekleding van bijvoorbeeld toiletruimte, bekleding bad, boven lavabo, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. In natte ruimtes zoals de badkamer wordt geschilderd glas gebruikt als glazen spatwand of als glazen badkamerwand. Maar ook als bekleding van de badrand of toiletmuur wordt het glas toegepast.

Prijs van gelakt glas

We kunnen enkel richtprijzen per m² meegeven aangezien alles op maat wordt gesneden, geslepen en gefreesd. Voor het zetten en leveren van gelakt glas rekenen we voordelige tarieven. Daarnaast profiteert u van vakkundig maatwerk in bijna heel Vlaanderen. Ons werkgebied is in Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. We werken uitsluitend met een vast team ervaren gediplomeerde glasspecialisten die hun vak zeer goed verstaan.

Bent u op zoek naar een moderne en schone wandbekleding voor uw woning of kantoor? Wij spreken graag de mogelijkheden met u door. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Menu