Driedubbel glas

Als je je huis perfect wil isoleren, moet je extra aandacht besteden aan je ramen. Vandaag is dubbel glas de norm. Maar wie echt slim en energiezuinig is, gaat een stap verder. Ontdek ook wat HR+++, triple glas of driedubbele beglazing is en wat het voor de isolatie van jouw woning kan betekenen.

Van enkel naar driedubbel isolatieglas

Vroeger waren alle woningen uitgerust met ramen met slecht isolerend enkel glas. Daardoor ging veel warmte verloren en was het energieverbruik hoger. Met de juiste ramen kun je echter klimaatverandering en een te hoge energierekening tegengaan. Bij nieuwbouw en renovaties wordt daarom tegenwoordig bijna altijd dubbel glas gebruikt. Dat is al een enorme verbetering, want zo wordt tot 40 procent minder warmte verloren. Maar het kan nog beter, met driedubbele beglazing.

Driedubbele beglazing is zoals je kan merken de opvolging van dubbele beglazing. Bij driedubbele beglazing is er nog een extra glaslaag. Het driedubbel glas heeft twee dunne metaallaagjes op de binnenzijde van het tweede en vijfde glaslaag. Tussen de glaslagen zit Argongas.

Voordelen driedubbele beglazing

Driedubbele beglazing houdt daadwerkelijk de koude buiten en de warmte binnen. Dat maakt het een slimme en duurzame investering.

Driedubbel glas isoleert ook veel beter tegen geluidsoverlast. Doordat geluidsgolven door drie lagen glas en twee lagen gas moeten dringen, worden ze sterk verzwakt. Binnen hoor je dus vrijwel niets van lawaai op straat of rond je huis!

Ten slotte biedt driedubbele beglazing ook optimaal comfort. De ramen zullen namelijk quasi op kamertemperatuur zijn. Dat betekent geen koude tocht in de buurt van de ramen. Het verschil is enorm: driedubbel glas isoleert bijna twee keer zo goed als dubbel glas. De kat kan dus gewoon op de vensterbank blijven liggen in de winter.

Waar je wel rekening mee moet houden wanneer ja driedubbelglas koopt, is dat deze glassoort een niet te onderschatten gewicht heeft door de extra laag. Je moet er voor zorgen dat je raamkozijnen dit extra gewicht kunnen dragen, zeker als je van enkele beglazing komt. Anders kan je nieuwe investering aardig tegenvallen.

Een investering in de toekomst

Driedubbele beglazing is natuurlijk duurder dan dubbele beglazing; er komt een extra ruit bij kijken. Driedubbel glas is echter wel een verstandige investering. De regels voor energiezuinig wonen worden namelijk steeds strenger en de kans is groot dat driedubbele beglazing op termijn verplicht wordt.

24/24-service én expertise

Onze 24/24-service en noodvoorziening zorgt ervoor dat u altijd bij ons terecht kan. Rekent u op tussenkomst van uw verzekering, bijvoorbeeld na stormschade? Wij zorgen voor de expertise en leveren een verslag dat u bij uw schadeclaim kan voegen. Bel Glasservice België 24/24 voor een vlekkeloze en professionele service.

Menu