Een glazen keukenachterwand is functioneel en mooi!

Een glazen spatwand is een verrassende en duurzame manier om uw keuken er strak en luxueus te laten uitzien. Een keukenachterwand wordt vaak toegepast achter het fornuis om het opspattende vet op te vangen. Doordat er steeds meer mogelijk is met glas wordt de keukenachterwand niet alleen om zijn functionaliteit gekozen, maar ook om het design.

Het reinigen van een glazen keukenwand vergt weinig moeite. Vaak volstaat het gebruik van een standaard mild schoonmaakmiddel in combinatie met een microvezeldoekje. Toch is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van schurende middelen, om krassen op de fraaie spatwand te vermijden.

Glazen spatwanden op maat

Glazen spatwanden voor keukens worden op maat gemaakt omdat ze van uitsparingen voor bijvoorbeeld stopcontacten of lichtschakelaars moeten worden voorzien. De afmeting van de spatwand is mede afhankelijk van de afmeting van de kookplaat.

Een glazen keukenachterwand is gemaakt van gehard veiligheidsglas, is hittebestendig en makkelijk schoon te maken. Wij zetten de voordelen van onze glazen keukenachterwand op een rij:

  • Een nieuwe look zonder verbouwing
  • Beschermt tegen vuil en water
  • Hygiënisch
  • Op maat gemaakt

Bij Glasservice België is het mogelijk om de glazen spatwand in de keuken in elke RAL-kleur te laten lakken. Zo heeft u een unieke spatwand in uw keuken die naar uw eigen smaak is gekleurd en volledig in het interieur past.

Het verschil tussen een gekleurde spatwand van klaar glas en een gekleurde spatwand van extra helder glas zit ook hier in de groenige gloed van het heldere glas. Voor donkere kleuren kan gewoon helder glas worden gebruikt, omdat de groenige gloed hier geen effect op heeft.

Als u liever een lichte kleur wilt, zoals RAL 9010 of RAL 9001, is het beter om een gekleurde spatwand met extra helder glas toe te passen.

Onze glazen keukenwanden

Onze glazen spatwanden voor in de keuken wordt standaard vervaardigd uit 6 mm gehard veiligheidsglas. Gehard veiligheidsglas kan temperaturen tot ca. 200 ℃ verdragen, waardoor het uitstekend geschikt is als spatwand achter het fornuis.

De randen van de keukenwand in glas zijn poly-geslepen waardoor er geen kans op snijwonden bestaat tijdens het vervoer en plaatsing van de glasplaat. Glazen achterwanden worden gemaakt in helder gehard glas, extra helder gehard glas, gelakt glas ( RAL-kleur / dekkend ) of getint glas en mat of gezuurd glas. De glasplaat kan ofwel gelijmd worden ofwel mechanisch op zijn plaats gezet / gehouden worden

Is de achterwand in de keuken al mooi en moet dat zo blijven? Kies dan voor een transparante glasplaat voor in de keuken. Deze transparante glasplaat kan met een RVS bevestiging naar keuze tegen de wand worden geplaatst.

Glasservice België is uw specialist in keukenwanden

Glasservice België 24/24 staat voor de beste service, kwaliteit en glasheldere prijzen, dat is wat u van ons mag verwachten. Op zoek naar glazen keuken achterwanden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! U bent bij ons verzekerd van groothandelprijzen en u kunt ook als particulier voordelig bestellen.

Profiteer van onze lage groothandelprijzen voor het glas dat rechtstreeks door de fabriek geleverd wordt. Er kan bij de bestelling een indicatie van de plaatsing termijn gegeven worden. Uw bestelling kunnen wij bij u thuis of op een locatie in Vlaanderen bezorgen. Het is ook mogelijk om uw bestelling op onze lokatie in Bree af te halen.

Heeft u specifieke wensen, zoals het maken van boringen of uitsparingen voor bijvoorbeeld een stopcontact, keukenkastje of afzuigkap? Laat uw keukenachterwand dan inmeten door onze monteurs. Uw keukenachterwand wordt door onze glazeniers opgemeten en vervolgens wordt het glas op maat in het atelier gesneden en geslepen.

Meer weten? Is er toch twijfel over de maat? Voor meer informatie of bijkomende vragen mag u ons altijd vrijblijvend contacteren.

Menu